Tervetuloa ostoksille!

Lataussäätimet

Lataussäätimet ovat oleellinen osa aurinkoenergiajärjestelmää. Säädin ei ainoastaan estä akkujen ylilatautumista ja näin suojaa järjestelmää; kunnollisella säätimellä saat enemmän irti aurinkopaneeleistasi.

Aurinkopaneelisäätimet ovat perinteisesti olleet pulssinleveyssäätölataukseen perustuvia PWM-säätimiä, joita suurin osa säätimistä vielä nykyäänkin on. Modernimpi MPPT-lataustekniikka (Maximum Power Point Tracking) muuntaa aurinkopaneeleista saatavan virran kaikista energiatehokkaimpaan muotoon, jolloin virran ja jännitteen tulo on maksimi, eli teho on mahdollisimman suuri.

Aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä yli 12V jännitteellä, varsinkin hyvissä olosuhteissa aurinkoisina päivinä. Akkujen jännitteestä johtuen sekä PWM- että MPPT-säädin syöttää akuille virtaa 12V-jännitteellä. Jos aurinkopaneeli tuottaa energiaa yli 12 V jännitteellä, MPPT-säädin laskee jännitteen 12V-tasolle ja vastaavasti nostaa virtaa. PWM-säädin yksinkertaisesti vain laskee jännitteen akulle sopivalle tasolle, virran pysyessä samana. Tästä johtuen MPPT-säätimen avulla saadaan suurempi teho (virta x jännite). Perinteisellä 12V aurinkopaneelilla MPPT voi ottaa normaaliolosuhteissa jopa 30% enemmän tehoa irti aurinkopaneeleista verrattuna PWM-säätimeen.

6 Nimike(ttä)

    Laskeva

6 Nimike(ttä)

    Laskeva

Verkkokaupassamme on käytössä turvalliset maksutavat!


Checkout - Oma maksutapa kaikille