Tervetuloa ostoksille!

Miksi tilaisin Jakorasia.netistä?

  -Ammattitaitoinen palvelu, valikoima, luotettavuus ja kilpailukykyiset hinnat puhuvat puolestaan. Vaikka Jakorasia.net itsessään onkin uusi toiminimi, on se todellisuudessa ollut toiminnassa jo vuodesta 2005 - vain nimi on vaihtunut. Jokiwatti.fi:n oma nettikauppa kuopattiin suuremman päivityksen yhteydessä, ja samalla nettikaupalle annettiin uusi nimi. Itse yritys on ollut toiminnassa jo vuodesta 1990.

Miksi kaupan nimi on Jakorasia.net eikä esim. Jokiwatti?

  -Halusimme tehdä pesäeron nettikaupan ja kivijalkaliikkeen välille. Jakorasia.net toimittaa koko Suomeen (Ahvenanmaata lukuunottammatta), kun kivijalkaliikkeen toiminta keskittyy lähinnä Jämsän alueelle. Tietysti kivijalkaliike palvelee kaikkialta Suomesta tai ulkomailta tullutta, mutta asennustyöt täytyy käytännön syistä rajoittaa tietylle säteelle itse liikkeestä.

Suoritatteko asennuksia?

  -Nettikaupan kautta ei myydä asennuspalveluita. Mikäli asennusyö suoritetaan Jämsässä tai Jämsän lähiseudulla, voit ottaa yhteyttä Jokiwattiin, jolloin voit sopia kanssamme asennuksen suorittamisesta. Muutoin kannattaa ottaa yhteyttä johonkin muuhun toimijaan, joka suorittaa sähköasennuksia paikkakunnallasi.

Saanko asentaa tuotteen itse?

  -Joitain sähköasennustöitä voi tehdä myös ilman alan koulutusta. Katso tarkemmat ohjeet Tukesin sivuilta. Huomioi, että vaikka yksityishenkilö saisi pienen sähköasennuksen tehdäkin, niin se ei tarkoita sitä etteikö asentajaa välttämättä kannattaisi hankkia hommaa hoitamaan - varsinkin, jos samalla on hoidettavana hommia jotka sähköasentajaa muutenkin vaatisivat. Jos epäröit kykyäsi suorittaa asennus, sitä ei kannata suorittaa itse. Jakorasia.net ei vastaa väärin johtuneista asennuksista tai muista tuotteen käyttötarkoituksesta poikkeavista menettelytavoista johtuvista vioista tai vahingoista. Tuotteen käyttötarkoitusta vastaamaton käyttö evää aina takuun!

Ovatko tuotteet turvallisia?

  -Kaikki tuotteet ovat CE-hyväksyttyjä.

Kaipaamaani tuotetta ei löydy valikoimasta, onko mitään mitä voin tehdä?

  -Kyllä! Ota yhteyttä nettikaupan asiakaspalveluun tästä linkistä tai kiireisimmissä tapauksissa soittamalla numeroon 0207 - 738 630 (MA - PE, 9:00 - 17:00). Parhaiten meidät saa kuitenkin kiinni sähköpostilla - puhelimeen ei välttämättä pystytä vastaamaan, jos esim. myymälässä on ruuhkaa. Jos etsit tuotetta juuri tiettyyn käyttötarkoitukseen (esim. asennustuote), voimme osoittaa korvaavan tuotteen tai ottaa yhteyttä valmistajaan/maahantuojaan, jolloin tilaisimme tuotteen erikseen - ja mahdollisesti lisäämme sen valikoimaamme pysyvästi.

Valaisin on tarkoitettu keittiöön, voinko käyttää sitä olohuoneessa?

  -Hyvin suurella todennäköisyydellä, kyllä voit. Kaikista olennaisin ominaisuus valaisimen sijoittamisen kannalta on kotelointiluokka, joka ilmaisee valaisimen suojausta ulkoisia esineitä ja kosteutta vastaan.

  -Muut ominaisuudet koskevat lähinnä estetiikkaa ja erikoistapauksia. Valon väri ja valaisimen ulkomuoto kannattaa valita niin, että se sopii tilaan. Aurinkoenergiajärjestelmille kannattaa valita valaisimia, joiden käyttöjännite on 12 V.

  -Katso tarkemmat tiedot kotelointiluokasta

Miksi kaikkia lamppuja ei voi himmentää?

  -Kaikkien lamppujen elektroniset komponentit eivät kestä himmentämistä. Lamppu, jota ei ole valmistettu kestämään himmentämistä, voi mennä himmennettäessä rikki tai sen käyttöikä voi oleellisesti lyhentyä. Jos halutaan himmennettävissä oleva valaistus, täytyy varmistaa, että valaisimet kestävät himmentämisen.

  -Ota huomioon, että vaikka valaisinta voisikin himmentää, siinä ei välttämättä ole mukana itse himmenintä. Himmennin on tällöin hankittava erikseen.

Mitä voin päätellä lamppujen värilämpötilasta?

  -Lamppujen värilämpötila kertoo lamppujen valon ominaisuuksista. Kuinka kirkkaana tai minkä värisenä me valaisimen antaman valon miellämme, riippuu suurelta osin valaisimen värilämpötilasta. Alla on havainnollinen kuva siitä, miten värilämpötila vaikuttaa valon väriin. Tietysti myös muut ominaisuudet, vaikkapa maalattu kupu, vaikuttavat.

Värilämpötila

Kuva: Wikipedia, kuva: Holek. 

Mitä jos tuotteessa ei ole merkitty takuuaikaa?

  -Kaikkiin tuotteisiin ei ole välttämättä annettu mitään erityistä takuuta. Joidenkin tuotteiden listaushetkellä tarkka takuuaika ei ole ollut tiedossa, tai sitten valmistaja ei ole vain halunnut antaa tuotteelle mitään erityistä takuuta. Itse asiassa takuun myöntäminen on valmistajalle täysin vapaaehtoinen prosessi, vaikka se kuitenkin tavanomaisesti myönnetään.

  -Jos tuote hajoaa selvästi ennen aikojaan ja sille ei ole myönnetty takuuta, ei hätää. Vaikka takuun myöntäminen onkin vapaaehtoista, ei takuun myöntämättä jättäminen tarkoita sitä, etteikö kuluttajansuojalaki olisi voimassa.

Miten toimitatte lähetykset?

  -Lähetys toimitetaan asiakkaan valitsemalla toimitustavalla. Käytämme lähetyksissä pääasiassa kierrätysmateriaaleja, mm. tukusta tulleet paketit käytämme uudestaan lähetyksiä varten. Emme näe estettä pakettien uusiokäytölle, ja näin pystymme myös samalla minimoimaan osaltamme turhaa kulutusta ja rasitetta ympäristölle. Paketit tietenkin paketoidaan asianmukaisesti - emme pihistele pakkausmateriaaleissa, sillä mikään ei ole niin turhauttavaa kuin tilata tuote, joka on perille saapuessaan rikki. Olemme saaneet tästä menettelytavasta runsaasti positiivista palautetta.

  -Postin kautta kulkevat toimitukset lähetetään pääasiassa särkyvänä toimituksena.

  -Katso lisätietoja toimitusehdoista.

Verkkokaupassamme on käytössä turvalliset maksutavat!


Checkout - Oma maksutapa kaikille