Tervetuloa ostoksille!

Martti Jännes

Martti Jännes (s. 1936)

Graafinen muotoilija

Martti Jännes on tunnettu mainoselokuvien, yhteiskuntaviestinnän tietoiskujen sekä opetus- ja tiedotuslyhytelokuvien suunnittelijana, animaattorina ja ohjaajana. Jänneksen tuotantoa on palkittu maineikkailla festivaaleilla, mm. 2 hopeista ja 2 pronssista leijonaa Cannesin mainoselokuvafestivaaleilla.

Jännes suunnitteli ja ohjasi 80-90-lukujen taitteessa Tiedekeskus Heurekan Verne-teatteriin " Valon ihme "- nimisen monivälineohjelman. Väriteorian havainnollistamiseksi hän kehitti yhtä hyvin additiivisesti kuin subtraktiivisestikin toimivan kuultovärijärjestelmän. Kehittäessään järjestelmän geometrista mallia ns. väriavaruutta, Jännes " hurahti " geometriaan. Siitä tuli päivittäinen, kiinnostava ajattelun kohde. Ajatusten tarkistamiseksi piti niiden pohjalta rakentaa pieniä, moniulotteisia malleja erilaisista materiaaleista - värien kera tai ilman. Tätä puuhastelua Jännes kutsuu askarteluterapiaksi.

Sattumalta Innojokin tj. Jukka Jokiniemi sai vihiä askarteluterapian tuloksena syntyneestä satojen kappaleiden kokoelmasta, tutustui siihen, teki ehdotuksia, antoi vihjeitä ja toimeksiantoja, jotka johtivat Zeneos-, Zio- ja Zone-valaisimien syntyyn.

Kategoriassa ei ole tuotteita.

Verkkokaupassamme on käytössä turvalliset maksutavat!


Checkout - Oma maksutapa kaikille