Tervetuloa ostoksille!

Yki Nummi

Yki Nummi (1925 - 1984)

Taiteilija, muotoilija

Yki Nummi oli yksi merkittävimmistä skandinaavisista valaisinsuunnittelijoista 1950-70 -luvuilla. Hän oli monipuolisesti lahjakas taiteilija ja muotoilija, joka suunnitteli kaikkea kodin käyttötavaraa.

Nummi opiskeli sodan jälkeen ensin matematiikkaa ja fysiikkaa yliopistossa. Tämän lisäksi hän suoritti koristemaalarin tutkinnon Taideteollisessa Korkeakoulussa Helsingissä vuonna 1950. Koulutuksensa pohjalta hänellä oli vankka teoreettinen tietämys valosta sekä valon ja värin suhteesta.

Hän toimi valaisinsuunnittelijana vuosina 1950-1975 Stockmann-Ornon tehtaalla ja suunnitteli siellä satoja valaisimia. Maailmalla tunnetuimmat Nummen valaisimet ovat Modern Art -pöytälamppu 1955, jonka myös New Yorkin Modernintaiteen Museo hankki uutuutena kokoelmiinsa vuonna 1958, sekä Lokki -riippuvalaisin vuodelta1960.

Valaistuksen ja valaisimien suunnittelun lisäksi Nummi oli arvossa pidetty väriasiantuntija. Hän vastasi useiden merkittävien julkisten rakennusten, kirkkojen ja asuinalueiden värityksistä Suomessa. Nummi työskenteli myös Schildt & Hallbergin Tikkurilan väritehtaan palveluksessa, jossa hän johti vuosina 1958 - 1975 tehtaan värityspalvelua. Tässä tehtävässä hän osallistui innovatiivisen värisekoitusjärjestelmän tuotekehitykseen, jonka tuloksena syntyi nk. Joker-värikartta.

Nummi osallistui moniin näyttelyihin ja messuihin. Milanon triennaaleissa 1954 ja 1957 hänen työnsä palkittiin kultamitalilla.

12 Nimike(ttä)

    Laskeva

12 Nimike(ttä)

    Laskeva

Verkkokaupassamme on käytössä turvalliset maksutavat!


Checkout - Oma maksutapa kaikille